Wat zijn de voor en nadelen van vroeg rijlessen

Home > Wat zijn de voor en nadelen van vroeg rijlessen
Niet gecategoriseerd

Wat zijn de voor en nadelen van vroeg rijlessen

Vanaf 16,5 jaar mag je in Nederland rijlessen volgen. Wij begrijpen maar al te goed dat je er zo snel mogelijk mee zou willen beginnen zodat je zelfstandig de weg op kunt. Er zitten genoeg voordelen aan het beginnen met lessen op jonge leeftijd, maar er zijn ook redenen waarom je beter even kunt wachten. Wij hebben de belangrijkste even voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

Een voordeel van vroeg beginnen met rijlessen is dat je eerder rijervaring opdoet wat betekent dat je je al op vrij jonge leeftijd zelfverzekerd voelt op de weg. Dit kan voor jou een boost zijn om nieuwe dingen te ontdekken en ook andere uitdagingen sneller durft aan te gaan. Daarnaast komen er tegenwoordig steeds meer situaties voor waarin je langere afstanden moet afleggen. Met een autorijbewijs zou je dus in de toekomst tijd kunnen besparen en kun je meer dingen met elkaar combineren. De stap naar een BE-rijbewijs wordt ook kleiner wanneer je al vroeg begonnen bent met rijlessen, zo heb je meer ervaring en is het ook makkelijker om een extra rijbevoegdheid te halen. Ook is vervoer regelen geen probleem meer voor jou, want je kunt gewoon zelf op pad. Je hoeft bijvoorbeeld minder vaak te vertrouwen op de punctualiteit van het openbaar vervoer.

Dat je vroeg kunt starten met rijlessen, hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je je helemaal comfortabel voelt op de weg. De eerste kilometers kunnen in het begin nog best spannend zijn. Totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, mag je ook alleen op pad met een begeleider. Diegene houdt een extra oogje in het zeil en zorgt ervoor dat je nog vertrouwder raakt met het autorijden. Meer lezen over de voordelen van deze 2todrive rijlessen kun je hier.

De nadelen

Wat zijn dan de redenen om toch nog even te wachten met rijlessen bij een rijschool in Eindhoven? De eerste reden dat je nog niet in een auto wilt stappen, is omdat het in jouw situatie simpelweg nog niet nodig is om een rijbewijs te hebben. Wellicht zijn je vrienden en winkels op loopafstand bij je vandaan en zit de sportclub ook bij jou om de hoek. In dat geval is het vaak handiger om gewoon wandelend of fietsend naar je bestemming te gaan. Daarbij is het in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven vele malen handiger om gebruik te maken van je fiets of openbaar vervoer. In steden zijn de verbindingen van tram en bus vaak goed geregeld en is het juist stukken lastiger om ergens een (goedkope) parkeerplek te vinden.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker even onze blog over: Waarom online oefenen effectief is voor je theorie examen en onze blog: Zelfvertrouwen op de weg vergroten.

Gerelateerde blogs

© Rijschool Unlimited 2024