Welke voordelen brengt chiptunen met zich mee?

Home > Welke voordelen brengt chiptunen met zich mee?
Algemeen
Wat zijn de voordelen van chiptunen?

Welke voordelen brengt chiptunen met zich mee?

Wanneer je je autokleur moe bent, is chiptunen het beste wat je kunt laten doen! Als je een auto wil rijden die sneller rijdt en een sterker trekvermogen heeft, hoef je niet per se een nieuwe auto te kopen. Je kunt dan beter overwegen je auto te laten chiptunen. Wat de voordelen zijn van chiptunen, lees je in deze blog!

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning verandert de software die de motor aanstuurt. De fabrikant heeft deze software voor de motor bij de productie in normale stand ingebouwd. De tuner is erop gespecialiseerd deze gegevens aan te passen en weet dan ook precies wat er moet gebeuren. Er zitten verschillende begrenzers ingebouwd in een motor zodat het proces in de motor soepel verloopt. Vaak duurt het tussen de 15 – 30 minuten om deze software te downloaden. Hierna kun je er gewoon mee rijden en hoef je in principe nergens meer rekening mee te houden.

Elk model auto is geschikt voor een chiptuning. Wel moet het motormanagement herprogrammeerbaar zijn, anders zal het niet lukken. De types die rijden op benzine en diesel komen voornamelijk in aanmerking voor een chiptuning. Het maakt hierbij dan ook niet uit of je in een schakelauto rijdt of een automaat. Ben je op zoek naar enkele tips om het rijden in een automaat makkelijker te maken. Lees ze hier!

Voordelen van chiptuning

De voordelen van professionele chiptuning kunnen per type motor heel verschillend uitpakken. Dit komt doordat iedere software varieert en wordt uitgekozen per type motor. Bij een nieuwer model auto merk je meer verschil. Het begint allemaal bij het updaten van de software die gekoppeld is aan de motor. Vaak kun je hier tot wel 30% aan vermogen mee winnen. Dit is een gemiddeld genomen percentage omdat niet elke software zorgt voor evenveel verandering. Het is niet alleen de motorpower die een flinke boost krijgt, maar ook de koppel gaat ermee vooruit. De koppel zorgt voor de aandrijfkracht naar de motor indien een bepaald toerental wordt bereikt.

LEES OOK:  Hoe houd je je kind tevreden tijdens een autorit?

Natuurlijk heeft alles wat je wilt tunen een prijs. Hoe minder vermogen je ermee wilt winnen, hoe minder je ervoor hoeft te betalen. Echter zal de auto ook een paar procent zuiniger gaan rijden nadat hij is getuned. Een voordeel wat hier aan verbonden zit, is dat je niet anders hoeft te gaan rijden. Je kunt gewoon blijven rijden zoals je nu doet, alleen dan met een andere software in de motor. De auto zal na de tuning ook meer trekkracht hebben. Dit is voor de meeste autofanaten een leuke toevoeging.

Je kunt ook onderdelen in de uitlaatsystemen van de auto laten veranderen. Een voorbeeld hiervan zijn de dempervervangers en klepsystemen in de auto. De uitlaat zorgt er aan de achterkant voor dat de prestaties van de auto verbeterd worden. Dit komt doordat het systeem tegendruk geeft aan de motor. Er wordt wel op geattendeerd de chiptuning zelf uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Een tip die vaak wordt meegegeven is dat onderhoud van je auto heel belangrijk is. Voor meer tips kun je een onze andere blog lezen. Klik hier!

Deze informatie komt van: https://cts-chiptuning.com/uitlaatsystemen/

Vond je dit interessant? Lees dan ook onze top 10 tips voor het behalen van jou rijexamen.

Gerelateerde blogs

© Rijschool Unlimited 2024